top of page

Rob mostert hammond group

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
RMHG-collage-square.jpg

De Rob Mostert Hammond Group met:

● Rob Mostert – Hammond B3 incl footbass

● Chris Hordijk – Vocals (The Voice)

● Chris Strik – Drums

● Jurriaan Suring – Guitar

● Wouter Schueler – Sax

● Michael Simon – Trumpet

● Frans Cornelissen – Trombone

for more information and bookings please contact info@hammondsessions.com

(…) ALS JE JE PODIUM IN DE FIK WILT ZIEN STAAN MOET JE DE ROB MOSTERT HAMMOND GROUP UITNODIGEN.

~ JAZZMOZAIK BE

 

“ROB MOSTERT EXTREEM SWINGEND EN KICKING ASS!”

~ RADIO 6, UITMARKT AMSTERDAM

 

“ROB MOSTERT IS ÉÉN VAN NEDERLANDS BESTE HAMMONDORGANISTEN. HERKENBAAR IN STIJL ÉN OMDAT HIJ ALTIJD OP BLOTE VOETEN DE VOETBAS VAN ZIJN HAMMOND BESPEELT. HIJ IS DE STUWENDE KRACHT ACHTER DE ROB MOSTERT HAMMOND GROUP.”

~ DE WERELD DRAAIT DOOR (DWDD)

Sex, Hammond & Rock ’n Roll - a tribute to the Hammond

THE ULTIMATE HAMMOND TOP 20 | Theater en Festival tour

Deep Purple, Steppenwolf, Emmerson Lake & Palmer, Booker T. And The MG’s, Santana, Bob Marley, Steve Winwood, Uriah Heep, Procol Harum, Rod Stewart, The Rolling Stones, Tina Turner, Joe Cocker, The Zombies, Focus, Sly & The Family Stone… ze hebben allemaal één ding gemeen.

In deze show een eerbetoon aan de Hammond! Het iconische instrument dat als een rode draad door de grootste hits uit de muziekgeschiedenis loopt. Dit kolos van een instrument met de typerende sound van de ronddraaiende Leslie-speaker werd beroemd in de jaren ’60 en ’70 en zette zowel letterlijk als figuurlijk de toon voor de Progressieve Rock.

 

Vanuit elk genre besloot menig artiest na het horen van de Hammond deze aan het instrumentarium toe te voegen om een extra dimensie in hun muziek te creëren. Het instrument dat van warm en zwoel naar ondeugend en fel kan gaan, werd gezien als een extra aanvulling op de vocalen en gitaren. Alsof het zingt! De Hammond is simpelweg niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziek. Wie een laag rokerige vintage rock aan zijn muziek wil toevoegen heeft een Hammond nodig.

 

En zodra je de Hammond noemt, dan kom je automatisch bij Rob Mostert terecht. Rob heeft jaren rock en blues-rock gespeeld (o.a. met Jan Akkerman) en heeft zich tot één van de beste en meest gerespecteerde Hammond spelers ontwikkeld. Een echte purist met een grote liefde voor de Hammond. Zijn speelwijze wordt gekarakteriseerd als uniek en rauw, dat wordt benadrukt door zijn (blote) voeten werk voor de baspartijen. Rob is een Hammond speler met een duidelijk eigenzinnig geluid die zijn weg kan vinden in de Rock, Jazz, Blues en Pop. Hij haalt het uiterste uit de Hammond, houd van lekkere ranzige geluiden en laat in zijn spel alle lagen van het instrument horen. Kortom u kunt een avond vol passie en hartstocht verwachten via een instrument dat ooit als kerkorgel begonnen is.

 

In deze voorstelling neemt de Rob Mostert Hammond Group u mee terug in de tijd. Vele Classic Rock Hits zullen de revue passeren, met een aantal hedendaagse uitstapjes, en langzaam zal u gaan herkennen dat de Hammond een cruciale rol heeft gespeeld in uw oude platencollectie en die van uw ouders. Samen met de uiterst getalenteerde muzikanten binnen de band en het rauwe stemgeluid van zanger Chris Hordijk (The Voice) zullen zij het brede scala waarin de Hammond zijn stempel heeft gedrukt ten gehore brengen.

 

Maar wees vooral gewaarschuwd: na deze voorstelling/show verandert uw muziekbeleving. U zult de Hammond namelijk altijd blijven horen en herkennen.

RobMostert-rechtenvrij-copy.jpg
bottom of page