top of page

Rob mostert hammond group

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

De Rob Mostert Hammond Group met:

● Rob Mostert – Hammond B3 incl footbass

● Lo van Gorp– Vocals 

● Chris Strik – Drums

● Jurriaan Suring – Guitar

● Wouter Schueler – Sax

● Michael Simon – Trumpet

● Frans Cornelissen – Trombone

for more information and bookings please contact info@hammondsessions.com

RMHG-collage-square.jpg

(…) ALS JE JE PODIUM IN DE FIK WILT ZIEN STAAN MOET JE DE ROB MOSTERT HAMMOND GROUP UITNODIGEN.

~ JAZZMOZAIK BE

 

“ROB MOSTERT EXTREEM SWINGEND EN KICKING ASS!”

~ RADIO 6, UITMARKT AMSTERDAM

 

“ROB MOSTERT IS ÉÉN VAN NEDERLANDS BESTE HAMMONDORGANISTEN. HERKENBAAR IN STIJL ÉN OMDAT HIJ ALTIJD OP BLOTE VOETEN DE VOETBAS VAN ZIJN HAMMOND BESPEELT. HIJ IS DE STUWENDE KRACHT ACHTER DE ROB MOSTERT HAMMOND GROUP.”

~ DE WERELD DRAAIT DOOR (DWDD)

Memphis 
Blues & Soul
(Back To The Roots)
 

BB KING     ETTA JAMES       Al GREEN     ELVIS     BOOKER T JONES    SAM & DAVE  

 

JOHHNY CASH     JERRY LEE LEWIS    ISAAC HAYES   OTIS REDDING   WILSON PICKET

 

Met Memphis Blues & Soul gaat de Rob Mostert Hammond Group samen met zanger Lo van Gorp terug naar het zinderende zuiden van Amerika, Memphis Tennessee.

 

De bakermat van de blues waar Robert Johnson op de kruising van Highway 61 en Highway 49 zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor zijn bekwaamheid op gitaar. 

 

De plaats waar BB King zijn eigen club heeft opgericht in de beroemde Bealestreet en Al Green de Soulmusic predikt in zijn eigen Gospelkerk. Waar het paleis van Elvis ”Graceland staat, de bekende Gibson Guitar Factory is gevestigd en waar het allemaal begon met Sunrecords en het bekende Stax label.

Een stad waar Martin Luther King is vermoord en het National Museum of Civil Rights duizenden bezoekers per jaar trekt. Waar The Blues van s’ochtends vroeg tot diep in de nacht te horen is op straat, in de parken en natuurlijk  the clubs in The Bealestreet.

 

Sun Records de studio waar Elvis zijn eerste single That’s all Right Mama opnam en daarna nog vele anderen voordat hij in 1955 overging naar het Majorlabel RCA.

Sunrecords is tevens de plek waar Johhny Cash, Roy Orbinson, Jerry Lee Lewis e.v.a. hun succesplaten hebben opgenomen.

 

Stax Records de platenmaatschappij en studio van o.a. Booker T Jones, Otis Redding, Al Green,  Isaac Hayes, Wilson Picket, Mavis Staples, Sam & Dave, Eddie Floyd, e.v.a.

 

Rob heeft in 2012 en 2014 gespeeld in deze broeiende stad in de bekende venues in The Bealestreet waaronder BB Kingsclub, New Daisy’s Theater, Alfreds en gejamd met lokale Blueshelden op straat.
Rob heeft ook opnames gemaakt in de wereldberoemde Sun Studio waar de tijd heeft stil gestaan en sinds Elvis niets meer veranderd is. 

Memphis maakte zoveel indruk mede door het warme onthaal van de mensen, de gebouwen, de historie, The Southern food, de vibe en het intense gevoel waarmee de musici spelen dat het al vanaf het begin duidelijk was dat deze show er gewoon moest komen.

 

 

Rob Mostert Hammond Group bestaat uit:

 

Hammond & Key's: Rob Mostert

Zang: Lo van Gorp

Gitaar: Jurriaan Suring

Bas: Will Nuruwe

Drums: Chris Strik

Trompet: Michael Simon

Sax & Flute: Wouter Shueler

Trombone: Frans Cornelissen

compilatie-band_2500px.jpg
0.jpg

Sex, Hammond & Rock ’n Roll


- a tribute to the Hammond​ THE ULTIMATE HAMMOND TOP 20 | Theater en Festival tourDeep Purple, Steppenwolf, Emmerson Lake & Palmer, Booker T. And The MG’s, Santana, Bob Marley, Steve Winwood, Uriah Heep, Procol Harum, Rod Stewart, The Rolling Stones, Tina Turner, Joe Cocker, The Zombies, Focus, Sly & The Family Stone… ze hebben allemaal één ding gemeen.​In deze show een eerbetoon aan de Hammond! Het iconische instrument dat als een rode draad door de grootste hits uit de muziekgeschiedenis loopt. Dit kolos van een instrument met de typerende sound van de ronddraaiende Leslie-speaker werd beroemd in de jaren ’60 en ’70 en zette zowel letterlijk als figuurlijk de toon voor de Progressieve Rock. Vanuit elk genre besloot menig artiest na het horen van de Hammond deze aan het instrumentarium toe te voegen om een extra dimensie in hun muziek te creëren. Het instrument dat van warm en zwoel naar ondeugend en fel kan gaan, werd gezien als een extra aanvulling op de vocalen en gitaren. Alsof het zingt! De Hammond is simpelweg niet meer weg te denken uit de hedendaagse popmuziek. Wie een laag rokerige vintage rock aan zijn muziek wil toevoegen heeft een Hammond nodig. En zodra je de Hammond noemt, dan kom je automatisch bij Rob Mostert terecht. Rob heeft jaren rock en blues-rock gespeeld (o.a. met Jan Akkerman) en heeft zich tot één van de beste en meest gerespecteerde Hammond spelers ontwikkeld. Een echte purist met een grote liefde voor de Hammond. Zijn speelwijze wordt gekarakteriseerd als uniek en rauw, dat wordt benadrukt door zijn (blote) voeten werk voor de baspartijen. Rob is een Hammond speler met een duidelijk eigenzinnig geluid die zijn weg kan vinden in de Rock, Jazz, Blues en Pop. Hij haalt het uiterste uit de Hammond, houd van lekkere ranzige geluiden en laat in zijn spel alle lagen van het instrument horen. Kortom u kunt een avond vol passie en hartstocht verwachten via een instrument dat ooit als kerkorgel begonnen is. In deze voorstelling neemt de Rob Mostert Hammond Group u mee terug in de tijd. Vele Classic Rock Hits zullen de revue passeren, met een aantal hedendaagse uitstapjes, en langzaam zal u gaan herkennen dat de Hammond een cruciale rol heeft gespeeld in uw oude platencollectie en die van uw ouders. Samen met de uiterst getalenteerde muzikanten binnen de band en het warme stemgeluid van zanger Lo van Gorp zullen zij het brede scala waarin de Hammond zijn stempel heeft gedrukt ten gehore brengen. Maar wees vooral gewaarschuwd: na deze voorstelling/show verandert uw muziekbeleving. U zult de Hammond namelijk altijd blijven horen en herkennen.

bottom of page